KANGAR, 25 Mac 2024 – Penerbit UniMAP dan Pusat Pengurusan Penyelidikan telah menganjurkan Bengkel Pemindahan Tesis kepada Buku Ilmiah Berimpak yang diadakan pada 25-26 Mac 2024 di  Aras 2, Bangunan Canselori, Kampus Pauh Putra. Bengkel telah dirasmikan oleh Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), Prof. Ts. Dr.Rizalafande Che Ismail.

KANGAR, 1 Februari 2024 – Penerbit UniMAP rangka strategik dan penetapan KPI  serta  hala tuju bagi tahun 2024 dalam Bengkel Perancangan Strategik dan KPI 2024 yang telah diadakan pada 29-31 Januari 2024.

Bengkel yang diadakan di Penerbit UniMAP dan Hotel Putra Regency, Kangar ini disertai 11 orang Staf Penerbit UniMAP. Bengkel ini bertujuan untuk memberi pemahaman yang jelas tentang hala tuju jabatan, merangka strategik berkesan serta mengkaji semula pelan strategik dan penetapan KPI tahun 2024.

Buku terbitan Penerbit UniMAP telah dinobat penerima  Anugerah Buku Negara 2023 bagi Anugerah Kategori Pengajian Tinggi (Penyunting Terbaik). Anugerah telah disampaikan oleh YBhg. Prof. Dato’ Dr.Md Amin Md Taff, Naib Canselor, Universiti Pendidikan Sultan Idris, di Majlis Anugerah Buku Negara 2023 yang berlangsung pada 22 Disember  2023 bertempat di Pacific Ballroom, Seri Pacific Hotel, Kuala Lumpur.

Shah Alam, 10 Disember 2023 - Penerbit Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) telah menyertai Pesta Buku Antarabangsa Selangor 2023 untuk kali ke-3, yang berlangsung dari 1 hingga 10 Disember 2023 di Pusat Konvensyen Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Seksyen 13, Shah Alam, Selangor.

Pesta Buku ini merupakan satu acara unggul yang dianjurkan oleh Kerajaan Negeri Selangor bersama dengan Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS) susulan kesinambungan daripada Pesta Buku Selangor yang dianjurkan selama 16 tahun sejak tahun 2006.

Penyertaan kali ke-15 Penerbit UniMAP pada Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2023 buka peluang Penerbit UniMAP dalam mempertingkatkan jaringan kerjasama dengan penerbit dan pemain industri buku diperingkat antarabangsa melalui program China-Malaysia-Academic Publishing Exchance Seminar dan Asean Right Fair (ARF) 2023 anjuran Majlis Buku Kebangsaan Malaysia dan Perbadanan Kota Buku.