Kuala Lumpur, 28 Mei 2024- Pensyarah Kanan Fakulti Perniagaan dan Komunikasi, Dr Mohd Arsad Johanis, melancarkan naskhah sulong beliau berjudul “Himpunan Teori dan Teknik dalam CBT” di Pentas Republika Merah, PBAKL 2024 pada 28 Mei 2024 lalu.

Kuala Lumpur, 26 Mei 2024 - Penerbit UniMAP telah melancarkan buku dari bidang Psikologi dengan judul "Fikir Menentukan Rasa" hasil tulisan Prof. Dr. Huzili Hussin, Profesor Psikologi Kaunseling dari Fakulti Perniagaan dan Komunikasi, Universiti Malaysia Perlis. Buku ini merupakan naskhah keempat yang ditulis oleh beliau.

Pauh, 28 April 2024 - Penerbit UniMAP lancar 13 judul buku berkaitan Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) dalam usaha memperbanyakan bahan rujukan dalam bidang latihan teknikal dan vokasional.

Kuala Lumpur, 5 Jun 2024- Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur atau lebih dikenali sebagai PBAKL telah berlangsung selama 10 hari bermula dari 24 Mei sehingga 2 Jun 2024. Ianya menjadi acara tahunan yang dinanti-nantikan oleh para peminat buku dan pembaca tegar sejak 41 tahun penganjurannya bermula pada tahun 1981.

KANGAR, 10 Mei 2024 – Penerbit UniMAP berbesar hati menerima kunjungan Ketua Pegawai Eksekutif, Encik  Sakri Abdullah daripada Institut Terjemahan & Buku Malaysia (ITBM) dan delagasi ke  Penerbit UniMAP.