• h Web Header Media Dan Khalayak.jpg
 • g Web Header Kedudukan Wakil Rakyat.jpg
 • f Web Header Dinamika Komunikasi.jpg
 • e Web Header Dan Aku Mengerti Juga.jpg
 • d Web Header Asas Pemprosesan Data.jpg
 • c Pengurusan Operasi.jpg

Terbitan 2018

             

            

 

Suatu mesyuarat penyelarasan penetapan Sasaran Kerja Tahunan Penerbit 2018 telah diadakan bertempat di Bilik Mesyuarat Taming Sari Pusat Penerbit. Mesyuarat telah dipengerusikan oleh Pengarah Pusat Penerbit Ir. Dr. Mohd Hafiz Fazalul Rahimand dan dihadiri oleh kakitangan semua bahagian Penerbit. Keperluan utama mesyuarat ini adalah untuk mengkaji semula pencapaian Penerbit sepanjang tahun 2017 serta penetapan SKT staf Penerbit tahun 2018. Pengarah Penerbit turut melahirkan keyakinan serta optimis Penerbit mampu ke hadapan melalui inisiatif baru serta perancangan beberapa strategi baru untuk tahun 2018 bagi memastikan Penerbit mampu bersaing dengan PTJ lain dan lebih menonjol sehingga peringkat antarabangsa.

 • Benchmarking Visit to Penerbit UUM
  SINTOK ,29 August 2018 - Penerbit UniMAP delegation visit to Penerbit UUM led by Director, Associate Professor. Ir. Dr. Mohd Hafiz Fazalul Rahiman purposely to share ideas and experiences between Pene...
 • Kami di Pesta Buku Kedah
  Pesta Buku Kedah sudah tidak asing lagi dan menjadi tradisi di negeri jelapang padi itu saban tahun. Penerbit UniMAP juga tidak melepaskan peluang pada kali ini,dengan menyertai pesta buku yang dinant...
 • UniMAP JOURNAL MANAGEMENT MEETING
  KANGAR ,18 July 2018 - UniMAP Journal Management meeting was held at Deputy Vice Chancellor (Research & Innovation) office. Meeting was chaired by Deputy Vice Chancellor (R&I), Prof. Dr. Uda Bin Hashi...

Online Bookstore

Client Feedback

11999
TodayToday13
YesterdayYesterday32
This_WeekThis_Week65
This_MonthThis_Month509
All_DaysAll_Days11999

KOLEKSI PENERBITAN

 

Scroll Feed Display

UniMAP - Universiti Malaysia Perlis - BERITA - Malay

UniMAP, Universiti Malaysia Perlis, University of Malaysia Perlis, Universiti, University, Perlis, Malaysia, Universiti Teknikal, Technical University, Research, Penyelidikan, MTUN,
 • Arau, 11 Oktober – Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) telah menerima empat unit motosikal elektrik (E2W) dan stesyen penukaran bateri dari Roda Prestasi Sdn. Bhd. (RPSB) bagi menjalankan penyelidikan E2W untuk pasaran tempatan.

  Penyerahan tersebut telah disempurnakan oleh Pengarah Urusan RPSB, Ahmad Sabandi Othman kepada Naib Canselor UniMAP, Dato’ Prof. Dr. Zul Azhar Zahid Jamal di perkarangan Perpustakaan Tuanku Syed Faizuddin Putra (PTSFP) UniMAP Pauh Putra di sini semalam.

  Turut hadir adalah Ketua Pembangunan Industri Pembuatan, Asmazura Ismail mewakili Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara (NCIA) yang merupakan rakan strategik kajian ini.

  Menurut Ketua Projek, Prof. Madya Dr. Shafriza Nisha Basah, kenderaan ini digunakan untuk kajian terhadap pengguna bagi mengenalpasti beberapa faktor seperti tingkahlaku pengguna terhadap E2W,

  ...
 • PAUH PUTRA, 11 Oktober– Pelbagai program pembangunan sukan telah dianjurkan kerajaan dalam usaha melahirkan lebih ramai atlet bertaraf dunia.

  Sehubungan itu, Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) komited dalam membantu negara untuk menjadikan usaha itu sebagai satu kenyataan.

  Pengurus Pusat Penyelidikan Kejuruteraan Sukan (SERC) UniMAP, Prof. Madya Mazelan Abdul Hamid berkata, SERC berfungsi untuk melaksanakan program pembangunan dan penyelidikan yang berkaitan dengan kemajuan sukan dalam menyelesaikan isu serta masalah yang berkaitan  pembangunan sukan.

  “Sebagai sebuah universiti yang berteraskan kejuruteraan, UniMAP menawarkan kepakaran bidang sains dan kejuruteraan dalam menyelesaikan masalah berkaitan kesukanan.

  “Sukan adalah satu industri yang bernilai besar serta impaknya dan telah mula berkembang di negara

  ...
 • PAUH PUTRA, 5 Oktober– Pengerusi Majlis Profesor Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) Datuk Prof. Dr. Ali Yeon Md Shakaff dipilih dipilih sebagai penerima anugerah Tokoh Maal Hijrah 2018/1440Hijrah peringkat UniMAP di sini.

  Mantan Timbalan Naib Canselor Akademik dan Antarabangsa UniMAP itu memulakan tugas sebagai pendidik pada 1988 di Pusat Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik, Universiti Sains Malaysia sehingga menyambung khidmat di UniMAP pada 2002.

  Prof. Dr. Ali Yeon menerima Sijil Penghargaan dan hadiah iringan. Majlis perasmian dan penyampaian hadiah disempurnakan Naib Canselor UniMAP, Datuk Prof. Dr. Zul Azhar Zahid Jamal.

  Selain Anugerah Tokoh Maal Hijrah, lima lagi anugerah turut dipertandingkan iaitu Anugerah Al-Falah yang dimenangi Majlis Pengurusan Kolej Kediaman, Anugerah Personaliti Maal Hijrah ( empat penerima), Anugerah

  ...

News Feed